Денісова: Головною метою моєї поїздки в Росію було показати політв'язням, що ми боремося за них

Денісова: Я буду добиватися, щоб до всіх допустили
Фото: Людмила Денісова / Facebook

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що продовжує роботу зі створення дорожньої карти відвідування політв'язнів – громадян України, утримуваних у Росії.

Політв'язні – громадяни України, яких утримують у Росії і в окупованому Криму, відчувають, що Київ бореться за них, заявила 2 липня на погоджувальній раді у Верховній Раді український омбудсмен Людмила Денісова, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Головною метою моєї поїздки в Росію було переконати наших політв'язнів, що ми боремося за них. І я думаю, що її було досягнуто. Тому що я знаю повідомлення наших громадян, яких утримують у в'язницях Російської Федерації й у Криму, що вони це чують. Ми боремося і поборемо", – заявила Денісова.

Вона додала, що продовжує роботу зі створення дорожньої карти відвідування українських політв'язнів.

"У нас голодує четверо... Я буду добиватися, щоб до всіх допустили", – сказала Денісова.

Вона також підкреслила, що доступ російського омбудсмена Тетяни Москалькової до громадян Росії, які перебувають в українських тюрмах, відбуватиметься тільки "на принципах дзеркальності, синхронності та взаємності".

9 червня президент України Петро Порошенко телефоном обговорив із президентом Росії Володимиром Путіним питання українських політв'язнів. Лідери домовилися, що омбудсмени обох країн найближчим часом відвідають ув'язнених громадян.

13 червня Денісова вирушила в Росію. 29 червня український омбудсмен за підсумками свого перебування у РФ провела прес-конференцію у Москві. Вона розповіла, що у РФ їй не вдалося зустрітися із жодним українським політв'язнем.

Того самого дня Денісова заявила, що звернеться до послів країн нормандського формату, Європейського союзу, ООН і ОБСЄ у зв'язку із блокуванням Росією відвідування політв'язнів.

Голодують політв'язні Олег Сенцов, Володимир Балух, Станіслав Клих, Емір-Усеїн Куку.