Доба на Донбасі. Бойовики 32 рази обстріляли позиції українських військових, один боєць загинув

За добу поранено двох українських військових
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Бойовики на Донбасі протягом минулої доби двічі застосовували заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Упродовж минулої доби в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Один український боєць загинув, двоє дістали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

Двічі за добу бойовики застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

"Протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Малинове, Щастя, Кримське, Оріхове, Катеринівка, Луганське, Світлодарськ, Південне, Новгородське, Опитне, Авдіївка, Павлопіль, Гнутове, Лебединське та Водяне", – повідомили у штабі.

На луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське бойовики обстріляли українські позиції артилерії з калібру 152 мм, а ввечері відкрили вогонь по опорному пункту в районі Світлодарської дуги з міномета калібру 120 мм.

За даними української розвідки, трьох бойовиків знищено.

Від початку цієї доби противник тричі обстріляв позиції ООС у районі Кримського, Лебединського та Гнутового із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року.

Із 29 серпня у зв'язку зі стартом навчального року на Донбасі розпочалося нове перемир'я, але бойовики його не дотримуються.