Донецькі бойовики вбили людину і намагалися подати інцидент як напад – розвідка

Бойовики намагалися приховати сліди злочину
Фото: ЕРА

Убивство двома російськими військовослужбовцями цивільної особи сталося 25 серпня в Донецькій області, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Присутність російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей України призводить до загибелі цивільного населення. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України на своїй сторінці у Facebook.

"25 серпня двома військовослужбовцями 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ скоєно вбивство цивільної особи. Після злочину російські військовослужбовці намагалися сфабрикувати докази з метою звинувачення загиблого в нападі на військових", – інформує розвідка.

Цивільний загинув ще в одному місці окупованих територій, у районі села Червоний Яр (Луганська область).

"У зв'язку з відсутністю попереджувальних знаків та непоінформованістю місцевого населення щодо ділянок мінних загороджень поблизу річки Сіверський Донець ...на розтяжці підірвався й отримав травми, не сумісні з життям, місцевий житель", – зазначили в ГУР.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

24 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що загалом на Донбасі перебуває 39 тис. бойовиків і російських військових.