Гордон про можливе звільнення українських заручників: Путін почав задобрювати Європу та США перед Олімпіадою, але це не спрацює

Гордон: Моя думка – обмін відбудеться, але це не спрацює
Фото: Gordonua.com

Президент РФ Володимир Путін дуже не хоче, щоб Росію відсторонили від участі в зимовій Олімпіаді 2018, тому шукатиме варіанти, як задобрити країни Заходу. Одним із них може стати звільнення утримуваних на Донбасі українців, уважає журналіст Дмитро Гордон.

Журналіст, засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон уважає, що президент РФ Володимир Путін найближчим часом відпустить українських заручників, щоб російську збірну не відсторонили від участі в зимовій Олімпіаді 2018 року. Таку думку він висловив у ефірі телеканала "112 Україна".

Гордон назвав зустріч лідера руху "Український вибір", представника України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Віктора Медведчука із президентом РФ Володимиром Путіним у Ново-Єрусалимському монастирі в російському місті Істра, під час якої обговорювали обмін людьми між Україною і бойовиками "ДНР/ЛНР", "погано зіграною виставою".

"Подивіться це відео в YouTube – не пошкодуєте. Медведчук каже, що, Володимире Володимировичу, давно не було обміну, зробімо акт милосердя і до Нового року поміняємо всіх на всіх, мовляв, це гуманізм вищого ступеня. Путін стоїть, жовна грають, і відповідає: "Так, я обов'язково попрошу керівництво "ДНР" і "ЛНР", щоб вони відпустили". Тобто я не сумніваюся, що обмін відбудеться", – сказав Гордон.

У такий спосіб Путін "хоче задобрити" країни Заходу, упевнений журналіст.

"До чого це робиться? Він уже почав задобрювати Європу і Америку, мовляв, дивіться, я вже відпускаю людей, не бойкотуймо Олімпіади. Моя думка – обмін відбудеться, але це не спрацює", – припустив Гордон.

Він уважає, що на початку наступного року відбудеться кілька важливих подій, через які країни Заходу не підуть на поступки Росії:

  • буде презентовано докладну доповідь про катастрофу малайзійського літака Boeing 777 над Донбасом у 2014 році;
  • буде оприлюднено результати розслідування катастрофи під Смоленськом у 2010 році, коли загинув президент Польщі Лех Качинський і вище військове керівництво країни;
  • у США буде опубліковано звіт про активи оточення Путіна.

Відео: 112 Україна / YouTube

Зимові Олімпійські ігри пройдуть у лютому 2018 року в корейському Пхьончхані.

16 листопада 2017 року рада Всесвітнього антидопінгового агентства відмовилася відновити Російське антидопінгове агентство у правах, оскільки російська сторона не визнала висновків комісії канадського професора Річарда Макларена про існування "державної системи допінгу" у РФ і не надала ВАДА доступу до допінг-проб, опечатаних у московській лабораторії.

За даними німецького телеканала ARD, який випустив серію фільмів про допінг у російському спорті, це рішення ВАДА може призвести до заборони на участь російської збірної на зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхьончхані.

За відсторонення Росії від Олімпійських ігор 2018 року виступає не менше ніж 37 країн. Остаточне рішення щодо цього Міжнародний олімпійський комітет озвучить 5 грудня.