Гримчак уважає, що після деокупації Донбасу звідти виїде приблизно 100 тис. осіб

Гримчак: Частина, скоріше за все, виїде в РФ, частина – деінде
Фото: Юрій Гримчак / Facebook

Після звільнення Донбасу українськими військами регіон покинуть люди, "які мають кров на руках", прогнозує заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак.

Після звільнення Донбасу звідти виїде приблизно 100 тис. осіб, причетних до тероризму. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак.

"Частина з них, скоріш всього, виїде в РФ, частина – деінде, це не принципово. Це здебільшого люди, які мають кров на руках, і їхні сім'ї. Всього їх там близько трьох мільйонів – це не так багато", – зазначив він.

Окрім того, Гримчак повідомив, що росіяни зараз активно будують укріпрайони на кордоні з Україною.

чи не станеться так, що всі ці хлопці-росіяни, які біля кордону сидять, чи не доведеться їм битися з тікаючими військами? І вони почали будувати на кордоні з Україною на території ОРДЛО. Це просто так? Від нічого робити?" – замислився заступник міністра.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.