Грицак: Ми добре знаємо, де перебуває той, хто готував убивство Хараберюша. Хай чекає

Грицак: Або лава підсудних за українським законодавством, або безіменний мавзолей на околицях Донецька
Фото: ЕРА

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що організатора вбивства полковника СБУ Олександра Хараберюша – керівника "Центру спецоперацій МДБ ДНР" Василя Євдокимова чекає лава підсудних або "безіменний мавзолей на околицях Донецька".

Виконавицю вбивства полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша Юлію Прасолову засуджено до 12 років позбавлення волі, однак СБУ планує покарати замовників та кураторів організації цього теракту. Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

"Ми добре знаємо, де перебуває той, хто готував убивство нашого побратима, – "керівник" "Центру спецоперацій МДБ ДНР" Василь Євдокимов на прізвисько Ленін. Хай чекає. Або лава підсудних за українським законодавством, або безіменний мавзолей на околицях Донецька, оскільки для росіян він уже відпрацьований матеріал", – підкреслив голова СБУ Василь Грицак.

Уранці 31 березня 2017 року в Маріуполі внаслідок вибуху в автомобілі загинув співробітник СБУ Хараберюш. У відомстві його загибель кваліфікували як теракт.

31 жовтня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що в Одесі затримано 29-річну Юлію Просолову, підозрювану в убивстві. Диверсантку, яка проживає в Донецьку, вдалося виманити на підконтрольну Києву територію під приводом оформлення біометричного паспорта, додав Грицак. За його даними, Просолова була співробітницею "Центру спеціальних операцій ДНР".

Просолова зізналася в організації теракту, унаслідок якого загинув Хараберюш.