Ірина Геращенко: ОРДЛО включили в списки на звільнення "потіряшку" Агєєва. Позиція України – це військовий злочинець

Геращенко вважає, що суд над Агєєвим доведе світові російську військову присутність на Донбасі
Фото: rada.gov.ua

Затриманого на Донбасі російського військовослужбовця Віктора Агєєва будуть судити, заявила представниця України в гуманітарній підгрупі переговорів у Мінську Ірина Геращенко.

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей під час скайп-конференції гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи висунули вимогу включити до списків на звільнення російського військовослужбовця Віктора Агєєва. Про це повідомила у Facebook учасниця переговорів з українського боку, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Пікантний момент – ОРДЛО включили у свої вимоги на звільнення російського "потіряшку", кадрового військового російськоі армії Агєєва, типу це ополченець. Тут позиція України однозначна – це військовий злочинець. Ми чекаємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, бо це факти російськоі військовоі присутності на Донбасі", – написала вона.

25 червня 2017 року штаб АТО повідомив, що військовослужбовці Збройних сил України ліквідували в Луганській області ДРГ противника. Зокрема, було затримано російського громадянина Агєєва.

Він підтвердив, що служить в армії РФ за контрактом, і заявив, що перебував у Луганській області з березня. У міноборони РФ спростували інформацію, що Агєєв є чинним військовослужбовцям.

В Україні Агєєва підозрюють у створенні терористичної групи чи організації, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.