"Історія – не дуже надійний радник". Пристайко відповів на слова Путіна про "споконвічно російські території"

Пристайко: Якщо саме ми мусимо надати комусь черговий урок історії – то так тому і бути
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко спростував слова російського президента Володимира Путіна про те, що під час створення Радянського Союзу Україні передали "споконвічно російські території".

До історії звертаються тоді, коли інших аргументів немає, заявив глава українського зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко, коментуючи слова президента РФ Володимира Путіна про те, що до складу України входять "споконвічно російські території".

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Історія – не дуже надійний радник у політичних справах. До історичних аргументів зазвичай звертаються тоді, коли немає чого більше сказати. Але історія може давати уроки; один із таких уроків надто відомий, щоб його ігнорувати: ті, хто зазирає на чужу землю, хто бачить за кордоном якісь "споконвічні території", завжди приходить до поганого фіналу", – сказав глава МЗС України у коментарі агентству.

Пристайко підкреслив, що Україна – незалежна держава, межі та територіальна цілісність якої визнані всіма країнами світу і захищені міжнародним правом.

"І якщо саме ми мусимо надати комусь черговий урок історії – то так тому і бути", – додав він.

Путін 19 грудня заявив, що під час створення Радянського Союзу Україні передали "споконвічно російські території, які до України взагалі ніколи не мали ніякого стосунку". "Усе Причорномор'я, західні російські землі передали Україні з дивним формулюванням "для підвищення відсоткового співвідношення пролетаріату в Україні", – сказав Путін. За його словами, це "спадщина державного будівництва" лідера більшовиків Володимира Леніна.