Кабмін хоче попросити РНБО зобов'язати "Луганське енергетичне об'єднання" перереєструватися на підконтрольній Україні території

Зубко запропонував винести питання на розгляд РНБО
Фото: Мінрегіон / Facebook

Те, що компанія "Луганське енергетичне об'єднання" досі зареєстрована на окупованій території, – це невиконання зобов'язань і закону, заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку та ЖКГ Геннадій Зубко.

Кабінет Міністрів України хоче попросити Раду національної безпеки й оборони (РНБО) зобов'язати "Луганське енергетичне об'єднання" перереєструватися на підконтрольній Україні території.

Під час засідання Кабміну 6 вересня віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку та ЖКГ Геннадій Зубко назвав те, що ЛЕО досі зареєстровано на окупованій території невиконанням його зобов'язань і закону.

"І тут потрібно, можливо, виносити це питання на РНБО, щоб зобов'язати компанію, від якої залежить електропостачання Луганської області, перереєструватися на території, яка є підконтрольною", – підкреслив він.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що якщо це в межах компетенції та можливостей Ради національної безпеки й оборони, то потрібно до неї звернутися.

"Луганське енергетичне об'єднання" є постачальником електроенергії як на окуповану, так і на підконтрольну Україні територію Луганської області.

19 червня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що борг за електроенергію на підконтрольних Києву територіях Донбасу становить 3,9 млрд грн.

ЛЕО не раз погрожувало припинити електропостачання окупованій частині Луганської області через борги.