Колишньому керівнику маріупольської міліції заочно дали 11 років в'язниці за участь у терористичній організації

Моргуна заочно засуджено в Україні
Фото: don.gp.gov.ua

Колишній виконувач обов'язків начальника маріупольської міліції Олег Моргун у 2014 році переїхав на окуповану територію Донецької області і став членом "ДНР".

Приазовський районний суд Запорізької області заочно засудив колишнього виконувача обов'язків начальника маріупольської міліції Олега Моргуна до 11 років в'язниці за участь у терористичній організації, повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час судових слухань доведено, що 18 травня 2014 року виконувач обов'язків начальника маріупольської міліції Олег Моргун узяв участь у прес-конференції, яку проводили представники терористичної організації "ДНР" – Кузьменко Д.В. і Борисов А.О. (прізвисько Чечен) у захопленій на той час будівлі Маріупольської групи Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) України в Донецькій області. Участь керівника міськвідділу міліції у прес-конференції висвітлювалася в засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію і підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю", – зазначили в прес-службі.

Моргун усвідомлював, що порушує присягу працівника органів МВС України і навмисне не вжив жодних заходів зі звільнення захопленої будівлі і затримання бойовиків, заявили в прокуратурі.

У відомстві додали, що у 2014 році, після виходу на пенсію, він переїхав до окупованого Новоазовська, де став членом "ДНР". У березні 2015 року Моргун очолив "адміністрацію" Новоазовського району, ідеться в повідомленні.

"Колишній міліціонер не з'являвся на допити і продовжував перебувати на тимчасово непідконтрольній території Донецької області, стосовно нього здійснювалося спеціальне досудове розслідування, а у травні 2015 року обвинувальний акт для заочного засудження слідчі прокуратури Донецької області скерували до суду. Вироком суду Олега Моргуна заочно визнано винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України, та засуджено до 11 років позбавлення волі", – заявили в прокуратурі.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.