Комбат "Луганська-1" загинув унаслідок підриву міни, ще троє поліцейських дістали тяжкі поранення

Губанова було нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня
Фото: npu.gov.ua

Група поліцейських із батальйону "Луганськ-1" під керівництвом полковника Сергія Губанова ввечері 20 травня патрулювала територію поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області і підірвалася на міні бойовиків, повідомили в Нацполіції.

Командир батальйону поліції "Луганськ-1" полковник Сергій Губанов (позивний Сивий) загинув унаслідок підриву на міні, повідомив у Twitter міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Уночі в поліції повідомили, що Губанов загинув від осколкових поранень, але не навели подробиць.

"Сміливий, часом до безтями, офіцер. Добрий, надійний друг. Окупанти підірвали міну на шляху бойової патрульної групи", – написав він.

На сайті поліції написано, що інцидент стався приблизно о 21.00 20 травня в районі селища Трьохізбенка Новоайдарського району. Губанов і його підлеглі виконували бойове завдання командувача Об'єднаних сил – патрулювали населені пункти на лінії розмежування уздовж річки Сіверський Донець "із метою недопущення проникнення на підконтрольну Україні територію ворожих диверсійно-розвідувальних груп, перекриття контрабандних шляхів та забезпечення правопорядку".

На вибуховому пристрої, окрім Губанова, підірвалося троє поліцейських. Вони дістали тяжкі осколкові поранення. За життя правоохоронців борються лікарі, повідомили у відомстві.

Губанов служив у поліції з 1995 року. Брав участь в антитерористичній операції на Донбасі, зокрема в боях за Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк. Із 2014 року, за даними Нацполіції, – значився в "розстрільному списку бойовиків". 2015 року Губанова призначили командиром батальйону "Луганськ-1". 2016 року за мужність, виявлену під час виконання службового обов'язку, вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю його нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

21 травня в Луганській області на міні підірвалася ще одна група військовослужбовців. За даними штабу операції Об'єднаних сил, унаслідок обстрілу бойовиків міна 120-го калібру потрапила у вантажний автомобіль, унаслідок чого один військовослужбовець загинув, ще один дістав поранення, а четверо – бойові травми.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.