Кривонос виступив за створення в Україні приватної військової компанії

Кривонос упевнений у необхідності створення в Україні приватної військової компанії
Фото: Сергій Кривонос / Facebook

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос упевнений, що створення приватної військової компанії допоможе фронтовикам, які не знайшли собі місця поза зоною воєнних дій.

Створення приватної військової компанії в Україні допоможе ветеранам, які не змогли реалізувати себе в мирному житті. Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони генерал-майор Сергій Кривонос в інтерв'ю виданню "Факты".

"У всіх на слуху досить токсична російська ПВК "Вагнер". Але вона не єдина у світі. Є чимала кількість успішних приватних військових компаній", – зазначив він.

Кривонос додав, що десятки тисяч українців після повернення із фронту виявилися нікому не потрібними.

"Приватна військова компанія – це громовідвід, що дасть змогу допомогти фронтовикам, яким не вдалося себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, отримувати за це гроші і визнання держави", – зазначив він.

За словами Кривоноса, ветерани зможуть гарантувати безпеку різних об'єктів і структур.

"У Сполучених Штатах приватні військові компанії створюють для того, щоб сотні тисяч демобілізованих військових не завдавали проблем державі. А в нас АТОвців не беруть на роботу, тому що вони токсичні й непередбачувані (ЗМІ дуже підігрівають цю тему). Створення ПВК дасть змогу вирішити цю проблему", – додав він.

Станом на липень 2019 року статусу учасника бойових дій в Україні надали понад 369 тис. осіб, повідомляла Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.