Луценко заявив, що двом посадовцям Волинської ОДА повідомили про підозру в розкраданнях під час будівництва фортифікацій на Донбасі

Під контролем посадовців було побудовано споруди 10 взводно-опорних пунктів, які не придатні для використання в бойовій обстановці і становлять небезпеку для життя і здоров'я військовослужбовців
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Дії начальника управління капітального будівництва та начальника управління технічного нагляду Волинської ОДА, які контролювали перебіг будівництва інженерних фортифікаційних споруд на території Володарського (зараз – Нікольського) району Донецької області, завдали державі збитків на суму 6,9 млн грн, заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Двом посадовцям Волинської обласної державної адміністрації, які були замовниками і контролювали перебіг будівництва інженерних фортифікаційних споруд на території Володарського району (із 2016 року – Нікольський район) Донецької області, повідомили про підозру в розкраданнях. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Мова йде про начальника управління капітального будівництва та начальника управління технічного нагляду Волинської ОДА.

"Експертиза встановила, що ці особи, а також колишній керівник сектору "М", зловживаючи на користь комерційних структур, збудували окремі споруди 10 взводно-опорних пунктів, які за своїми властивостями не придатні для використання у бойовій обстановці та становлять небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців", – написав Луценко.

За його словами, такі дії завдали державі збитків на суму 6,9 млн грн.

До суду буде передано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, підкреслив генпрокурор.

У 2015 році протягом трьох місяців представники Волині працювали над зведенням фортифікаційних споруд на сході України. Будівництво контролював перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев.

Загалом на 10 об'єктах побудували 210 одиниць укриттів різних рівнів, зокрема бетонні бліндажі, окопи для техніки з укриттями для екіпажів, позиції мінометного взводу з бліндажем, командно-спостережні пункти, повідомляло видання "Вголос".

21 жовтня військова прокуратура сил антитерористичної операції оголосила про підозру Олексію Литвину, який у 2015 році стажувався на посаду заступника Запорізької облдержадміністрації, у справі про зловживання під час будівництва фортифікацій на Донбасі.