Медведчук: Убивство Захарченка однозначно вплине на відносини непідконтрольних територій з Україною

Медведчук: Виконання Мінських угод близьке до нульової позначки
Фото: Украинский выбор - Право народа / Facebook

Сторони конфлікту на Донбасі повинні зробити все, щоб убивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка не переросло в дестабілізацію ситуації, сказав український політик, лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук.

Убивство ватажка "ДНР" Олександра Захарченка вплине на відносини непідконтрольних територій з Україною. Таку думку 4 вересня висловив лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук в інтерв'ю "Стране".

"Це вбивство однозначно вплине на відносини непідконтрольних територій з Україною. Виконання Мінських угод і так близьке до нульової позначки, а Захарченко був підписантом цих угод", – заявив він.

Медведчук сказав, що головним завданням зацікавлених сторін, а це стосується і країн "Нормандської четвірки", і представників з обох сторін лінії зіткнення на Донбасі, – не допустити ескалації насильства.

"Зробити все можливе, щоб те, що трапилося, не переросло в дестабілізацію ситуації, зробити все, щоб Мінські угоди, які по-різному оцінюють, але всі визнають як безальтернативні, стали основою мирного врегулювання, оскільки інших шляхів повернення Донбасу в Україну та України на Донбас немає", – додав він.

Приблизно о 17.00 31 серпня в ресторані "Сепар" у центрі Донецька спрацював вибуховий пристрій. Загинув Захарченко. Тяжко поранено було одного з ватажків "ДНР" Олександра Тимофєєва.

ЗМІ зазначали, що лідер бойовиків прийшов у ресторан на поминки за спочилим 30 серпня співаком Йосипом Кобзоном. За даними видання "Коммерсантъ", вибуховий пристрій було закладено в люстру.

У СБУ припустили, що Захарченка вбито через внутрішні кримінальні розбірки або ліквідовано спецслужбами РФ.

Співчуття у зв'язку із загибеллю Захарченка висловив президент РФ Володимир Путін.

У "ДНР" заявили, що організацією вбивства Захарченка займалися Сили спецоперацій Збройних сил України.

Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав убивство Захарченка терористичним актом, який не сприяє мінському процесу.