Міністр оборони Великобританії заявив про намір відправити в Україну морських піхотинців і патрулі королівського флоту

Вільямсон побував на лінії зіткнення на Донбасі
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Великобританія надаватиме підтримку Україні доти, поки є небезпека, заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон після свого візиту в Україну.

Британія збільшить свою підтримку Україні: цього року відправить морських піхотинців, а 2019-го розширить присутність патрулів королівського флоту в Чорному морі. Про це заявив міністр оборони Гевін Вільямсон після відвідин України, пише видання The Telegraph.

"Те, що ви бачили, – це незалежна вільна нація, на яку напав сильний сусід. Ми бачили, як українці зібралися разом, щоб відбити це вторгнення і витіснити тих, хто хотів би завдати їм шкоди", – заявив Вільямсон у коментарі журналістам The Telegraph, які приїздили з ним в Україну.

Він зазначив, що російська агресія поширюється і на Чорне море, де росіяни хочуть відкрити "нові фронти".

"Ми будемо розширювати наші зусилля щодо навчання і підтримки за допомогою королівського флоту і морської піхоти, стежачи за тим, щоб український флот і українські Збройні сили опановували навички і технічні можливості для протистояння загрозам, що зростають", – повідомив міністр оборони.

Він підкреслив, що доти, поки для України є небезпека, Великобританія надаватиме підтримку.

"Що безпечніше вам тут, то безпечніше нам у Великобританії", – додав Вільямсон.

Вільямсон перебував з візитом в Україні 17 та 18 вересня. Він провів зустріч із президентом Петром Порошенком і міністром оборони Степаном Полтораком.

Він також побував у зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі.

23 липня командувач другої постійної військово-морської групи НАТО Будевейн Бутс заявив, що через нарощування військової могутності Росії в Чорному морі після незаконної анексії Криму в Чорному морі збільшилася присутність кораблів Альянсу.