Міноборони РФ назвало дилетантами британських журналістів, які повідомили про російського контрактника на Донбасі

Міноборони РФ стверджує, що у військовому квитку Агєєва немає запису про службу за контрактом
Фото: Юлия Кириенко / Facebook

У міноборони РФ спростували інформацію про те, що взятий у полон у зоні АТО диверсант Віктор Агєєв служив за контрактом у російських збройних силах.

Росіянин Віктор Агєєв, якого 24 червня в Луганській області взяли в полон українські військові, не є російським військовослужбовцем, як про це повідомила британська телерадіокорпорація ВВС. Про це агентству "Интерфакс-АВН" заявили в міноборони РФ.

У заяві військового відомства йдеться, що Агєєв ніколи не служив за контрактом у збройних силах РФ, а звільнився зі строкової служби в травні 2016 року.

Міноборони РФ назвало дилетантами співробітників ВВС, які нібито поширили фейкові викриття, підготовлені "українськими пропагандистами". За інформацією російських військових, у військовому квитку контрактника РФ має бути відповідний запис.

У Росії також послалися на слова бойовиків "ЛНР", які заявили, що Агєєв служив за контрактом у них.

"Русская служба ВВС" із посиланням на інформацію українських військових розповіла, що 24 червня в Луганській області був узятий у полон російський контрактник Віктор Агєєв. Мати росіянина, його друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

25 червня з'явилося повідомлення, що військовослужбовці Збройних сил України, які виконують завдання в зоні АТО, знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

У 93-й окремій гвардійській механізованій бригаді заявили, що військові ліквідували розвідувальну групу розвідроти 4-ї механізованої бригади терористичної організації "ЛНР", яку очолював кадровий російський офіцер, капітан Олександр Щербак (позивний Алекс), який виконував обов'язки інструктора розвідроти.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.