Минулої ночі бойовики атакували позиції сил АТО на луганському напрямку – штаб

Штаб: Сили АТО можуть швидко і жорстко відповісти ворогу
Фото: ЕРА

У ніч на 25 липня бойовики відкрили вогонь по опорному пункту сил АТО в районі Катеринівки Луганської області. Унаслідок бойового зіткнення бойовики відступили, повідомив прес-центр штабу АТО.

У ніч на 25 липня бойовики спробували атакувати позиції Збройних сил України на Луганському напрямку, йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці у Facebook.

"Уночі бандити не лише обстрілювали українські опорні пункти, а й невдало намагалися розвідати наші позиції. Так, близько опівночі, ворог відкрив вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по опорному пункту сил АТО в районі Катеринівки. За декілька хвилин група бойовиків під вогневим прикриттям впритул наблизилася до наших укріплень. Зав'язався бій, який тривав майже годину. У результаті цього бойового зіткнення бандити відійшли. Ця сутичка вчергове показала противнику, що сили АТО не тільки знаходяться у повній бойовій готовності, а й можуть швидко і жорстко відповісти ворогу", – ідеться в повідомленні.

У штабі зазначили, що вночі бойовики з мінометів відкривали вогонь по укріпленнях Збройних сил України у Красногорівці (на маріупольському напрямку), на луганському напрямку зі стрілецької зброї вели вогонь по Новоолександрівці та Новозванівці.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

21 червня під час чергового раунду переговорів у Мінську сторони домовилися про перемир'я на час збирання врожаю – із 24 червня до 31 серпня.

24 червня секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявив, що бойовики зривають "хлібне перемир'я".