МЗС України вимагає від Deutsche Welle пояснень через висловлювання "громадянська війна" про бойові дії на Донбасі

МЗС України вимагає виправити матеріал
Фото: Gordonua.com

Неприйнятно бачити, як Deutsche Welle пише про "громадянську війну" в Україні, коли насправді це – агресія Росії, що триває, заявила речниця українського МЗС Мар'яна Беца.

Міністерство закордонних справ України вимагає від німецької медіа-корпорації Deutsche Welle пояснень щодо редакційної статті видання, у якій російську агресію щодо України названо "громадянською війною". Про це у Twitter написала спікер МЗС Мар'яна Беца.

"Неприйнятно бачити, як DW пише про "громадянську війну" в Україні, коли насправді це  агресія Росії, що триває проти України", – зазначила Беца.

Вона додала, що робота ЗМІ має ґрунтуватися на фактах.

"Ми чекаємо роз'яснень та виправлень у статті згідно з міжнародним законодавством", – написала представник зовнішньополітичного відомства.

Матеріал "Ukraine and Russia interests 'far apart' as peace talks resume in Berlin" опублікували 11 червня.

Скріншот: dw.com

Висловлювання "civil war in eastern Ukraine" ("громадянська війна на сході України") використано і в підводці до статті у Twitter DW.

"Громадянською війною" бойові дії на Донбасі зазвичай називають російські пропагандистські ЗМІ.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із цього часу урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї почалася операція Об'єднаних сил.