МЗС України засудило Росію за активізацію бойових дій на Донбасі

МЗС розцінює дії бойовиків як зрив режиму "хлібного перемир'я"
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine / Facebook

"Особливу тривогу" в українського Міністерства закордонних справ викликав напад російської диверсійної групи в районі Красногорівки Донецької області 20 липня.

Міністерство закордонних справ України засудило Росію за активізацію агресивних дій на Донбасі. Відповідну заяву-протест опублікували на сайті відомства ввечері 21 липня.

Зазначають, що проросійські війська задіяли під час інтенсивних атак і обстрілів танки, самохідні артилерійські установки, реактивну артилерію та міномети.

"Нашу особливу тривогу викликає пошкодження житлового будинку у місті Красногорівці (Донецька область), а також напад російської диверсійної групи в районі цього міста 20 липня", – ідеться в заяві.

МЗС розцінює дії держави-агресора і підтримуваних нею бойовиків як свідомий зрив режиму "хлібного перемир'я", яке повинно було тривати з 24 червня до 31 серпня.

У відомстві зазначили, що лише протягом трьох днів, 18–20 липня, Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення дістало 15 військовослужбовців і двоє цивільних.

"Кремль свідомо підриває процес мирного врегулювання на основі Мінських домовленостей", – ідеться в заяві.

Українське МЗС вимагає від РФ "негайно припинити збройні провокації".

Також дипломатичне відомство очікує від міжнародного співтовариства, зокрема партнерів, залучених до процесу мирного врегулювання, чіткої реакції у відповідь на агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі та посилення тиску на РФ із метою їх негайного припинення.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.