На Карачуні вшанували воїнів, загиблих за визволення Слов'янська

На горі урочисто відкрили пам'ятні знаки зі списками всіх загиблих за визволення Слов'янська
Фото: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Сьогодні на горі Карачун біля Слов'янська пройшла церемонія вшанування загиблих у боях за Слов'янськ і Краматорськ українських воїнів.

На горі Карачун у Донецькій області вшанували воїнів, загиблих за визволення Слов'янська. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

На меморіальному комплексі, розташованому на Карачуні, відбулися урочисті заходи з нагоди четвертої річниці із дня визволення Слов'янська та Краматорська від бойовиків "ДНР".

На горі урочисто відкрили пам'ятні знаки зі списками всіх загиблих під час звільнення українських військовослужбовців, військових частин і підрозділів, які визволяли ці території.

Карачун – гора поблизу міста Слов'янська Донецької області. Висота вершини гори становить 167,6 м. У квітні–червні 2014 року район Карачуна був зоною активних бойових дій, оскільки гора панує над місцевістю, з неї видно усе місто Слов'янськ та його околиці.

Телевізійну вежу, яка стояла на горі, було зруйновано під час боїв у ніч на 1 липня 2014 року, 25 серпня 2015 року на Карачуні встановили нову телевежу. 5 листопада прокуратура міста Краматорська заочно повідомила про підозру жителя Слов'янська, який у квітні 2014 року керував захопленням телевежі на горі Карачун.