На підконтрольній бойовикам "ЛНР" території спостерігачі ОБСЄ зафіксували рух танків

Представники місії ОБСЄ не змогли верифікувати частину озброєння як відведене
Фото: osce.org

Представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на підконтрольній бойовикам території відмовили в доступі до одного з місць зберігання відведеного важкого озброєння.

У частині Луганської області, підконтрольній бойовикам "ЛНР", спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували рух танків. Про це йдеться у звіті місії за 4 вересня.

За даними спостерігачів, три танки Т-72 рухалися на південь поблизу підконтрольного угрупованню "ЛНР" селища Успенка (23 км на південний захід від Луганська).

У звіті місії також повідомляють про три 122-міліметрові гаубиці 2С1 "Гвоздика", установлені за 1 км від села Анадоль (65 км на південь від Донецька).

У Донецькій області на не підконтрольній Києву території спостерігачі не виявили 11 реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", які раніше було відведено від лінії зіткнення.

Також у звіті наголошують, що частину озброєння спостерігачі місії "не змогли верифікувати як відведене", оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим Мінськими угодами.

У доступі до одного з місць зберігання відведеного важкого озброєння на підконтрольній бойовикам території спостерігачам відмовили.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на засіданні в Мінську домовилася про безстрокове припинення вогню з опівночі 25 серпня у зв'язку з початком шкільного навчального року.

Українська сторона в Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню повідомила, що бойовики зірвали "шкільне перемир'я" вже на другій хвилині після його встановлення.