"Наша відповідь санкціям". Луценко повідомив, що в Маріуполі заарештовано продукцію Алчевського меткомбінату, яку з Росії везли до Бельгії

Причетних до перевезення вантажу притягнуть до відповідальності за фінансування тероризму, заявив Луценко
Фото: Юрій Луценко / Facebook

Понад 3000 тонн металовиробів із захопленого окупантами алчевського підприємства перевозило судно під прапором Ліберії, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

У порту Маріуполя заарештовано продукцію Алчевського металургійного комбінату, яку з Росії перевозило судно під прапором Ліберії. Про це 1 листопада повідомив у Facebook генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У порту Маріуполя заарештовано понад 3000 тонн продукції захопленого окупантами Алчевського меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгію. Причетні особи притягуватимуться до відповідальності за статтею Кримінального кодексу за фінансування тероризму", – написав Луценко.

Він додав, що така "наша відповідь санкціям".

Алчевськ окуповано бойовиками терористичного угруповання "ЛНР". У грудні 2017 року українська корпорація ІСД оголосила про втрату контролю над Алчевським металургійним комбінатом.

1 листопада прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову про санкції Росії проти України. Загалом у списку санкцій 68 компаній і 322 фізичні особи.