Невзоров: Як Україні повернути Донбас? Елементарно. Просто на якийсь час про нього наглухо забути

Невзоров: На жаль, їжаків останнім часом рідко обирають у президенти
Фото: Alexander Nevzorov / Facebook

Росія забуде про "ДНР" і "ЛНР", щойно Київ перестане звертати увагу на зайняті сепаратистами території. Таку думку висловив російський публіцист Олександр Невзоров.

Ігнорування київською владою окупованого Донбасу може стати ключем до його повернення. Про це у відеоблозі в Instagram сказав російський публіцист Олександр Невзоров.

"Як Україні повернути Донбас? Елементарно. Просто на якийсь час про нього слід наглухо забути. Забути – як про прокажену, чумну територію. Припинити атаки. Припинити згадки у пресі. І щойно інтерес України до Донбасу зникне – негайно зникне і інтерес до Донбасу у Росії. І ось тоді все завалиться", – сказав він.

Усі соціальні механізми в зайнятій сепаратистами частині Донецької та Луганської областей тісно пов'язані із РФ, підкреслив Невзоров.

"Влада там – одержувач і розподільник "посилочок" із Москви. Як тільки посилочки закінчаться – Донбас можна буде брати голими руками. Це зрозуміло навіть їжаку. Але, на жаль, їжаків останнім часом рідко обирають у президенти", – констатував публіцист.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками.

Україна, США та низка інших держав обвинувачують Російську Федерацію у втручанні в конфлікт: використанні регулярних військ у бойових діях на боці бойовиків, постачанні зброї та фінансовій підтримці. Російське керівництво відкидає ці обвинувачення і стверджує, що РФ не є стороною протистояння.