Обмін утримуваними особами: "Омбудсменка ДНР" заявила про готовність передати Україні 53 осіб

Морозова підтвердила, що триває підготовка до обміну

Фото: dan-news.info

Президент України Володимир Зеленський під час нормандського саміту 9 грудня заявив, що внаслідок обміну утримуваними особами між Україною та окупованим Донбасом можуть повернутися додому 72 українці. "Уповноважена із прав людини ДНР" Дарина Морозова підкреслила, що в Донецьку підтвердили українській стороні список із 53 людей.

Так звана уповноважена із прав людини в терористичній "ДНР" Дарина Морозова підтвердила домовленості з українською стороною щодо обміну утримуваними особами. Про це повідомляє підконтрольне бойовикам агентство ДАН.

За її словами, Київ заніс до списку на обмін 88 "прихильників ДНР", утримуваних на території України. Бойовики, зі свого боку, підтвердили українській стороні список із 53 людей.

Президент України Володимир Зеленський під час нормандського саміту 9 грудня заявив, що внаслідок обміну можуть повернутися додому 72 українці.

Голова російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков з оточення помічника президента Росії Владислава Суркова 9 грудня в коментарі телеканалу "Россия 24" анонсував обмін у форматі "всіх на всіх" до кінця року.

9 грудня в Парижі відбулася зустріч лідерів "Нормандської четвірки". Під час саміту президенти РФ і України Володимир Путін і Володимир Зеленський провели свої перші двосторонні перемовини. "Четвірка" домовилася до кінця року погодити цілковите припинення вогню і обмін утримуваними особами у форматі "всіх на всіх", також політики обговорили розширення мандата спостережної місії ОБСЄ і анонсували новий саміт "Нормандської четвірки" за чотири місяці.