Обмін із "ЛДНР" відбудеться 16 квітня

Останній обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками "ДНР" та "ЛНР" відбувся 29 грудня 2019 року
Фото: ЕРА

Джерела hromadske повідомляють, що обмін утримуваними особами відбудеться на КПВВ "Майорське" в Донецькій області, журналістів туди не пустять.

Обмін утримуваними особами з угрупованнями "ДНР" і "ЛНР" відбудеться 16 квітня, початок заплановано на 16.00. Про це hromadske повідомили джерела в місії ОБСЄ й у Міністерстві внутрішніх справ України.

Обмін відбудеться на пункті пропуску "Майорське" в Донецькій області.

У зв'язку з карантином журналістів не пустять висвітлювати процес, на місці працюватиме тільки камера Офісу президента України, розповіли джерела.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова 15 квітня повідомила у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, що переговори ще тривають.

"Зокрема, здійснюється останнє узгодження дати, списків та логістики передачі громадян", – сказала вона.

Останній обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками "ДНР" та "ЛНР" відбувся 29 грудня 2019 року, незабаром після зустрічі "Нормандської четвірки" в Парижі. З непідконтрольних територій повернулося 76 українців, Україна передала 124 особи.

У березні президент України Володимир Зеленський говорив, що Україна передала бойовикам ОРДЛО список із 200 українських громадян для майбутнього обміну. Угруповання "ЛДНР" заявили, що готові передати Києву в межах обміну 19 осіб.

8 квітня глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що обмін утримуваними особами має відбутися не пізніше ніж до Великодня (19 квітня).