ОБСЄ зафіксувала 6 тис. порушень режиму припинення вогню

Війну в Україні розпочали у 2014 році

Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook

Після набуття чинності режимом припинення вогню на Донбасі спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала істотне скорочення кількості порушень режиму тиші, повідомили в місії.

З опівночі 21 липня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зафіксувала 6 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 2 серпня.

"Місія зафіксувала понад 6 тис. порушень режиму припинення вогню (порівняно з майже 14 тис. за попередній двотижневий період). Більше ніж 75% порушень режиму тиші зафіксовано в перші шість днів звітного періоду до того, як заява про підтвердження прихильності припинення вогню набула чинності", – зазначено у звіті.

У місії додали, що після 21 липня високим "рівень насильства" залишався в районі Попасної, Первомайська і Золотого Луганської області.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі погодила безстрокове припинення вогню на сході України з опівночі 21 липня. Бойовики "ЛДНР" заявили про готовність дотримуватися перемир'я.

Глава Генерального штабу Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що поодинокі випадки порушення перемир'я поки що не можна назвати зривом домовленостей.