Один боєць загинув, шістьох поранено за добу в зоні АТО – штаб

Штаб АТО: На луганському напрямку ситуація ворівняно стабілізувалася
Фото: Прес-центр штабу АТО / Facebook

За добу 8 червня бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

За добу 8 червня в зоні проведення АТО на Донбасі бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, у підсумку один український боєць загинув, ще шестеро дістали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

На приморському напрямку бойовики застосовували міномети калібру 120 мм, артилерійські системи, міномети калібру 82 мм.

На донецькому напрямку, за інформацією штабу АТО, ситуація залишається найбільш гострою, бойовики скоїли 19 обстрілів.

У районі Авдіївки бойовики вели обстріл із мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї. Під вечір бойовики відкрили вогонь із танків і озброєння БМП.

На луганському напрямку ситуація порівняно стабілізувалася, зафіксовано вісім обстрілів. Бойовики вели обстріл із мінометів калібру 120 мм по українських позиціях неподалік Трьохізбенки і Катеринівки. Біля Нижньотеплого, станції Донець і Попасної терористи відкривали вогонь із гранатометів і стрілецької зброї різного калібру.

"Унаслідок бойових дій минулої доби один військовослужбовець ЗС України загинув, ще шестеро зазнали поранень", – сказано в повідомленні.

Бойовики увечері 8 червня обстріляли село Кам'янку Ясинуватського району, було поранено підлітка. Також 8 червня бойовики "ДНР" із великокаліберної артилерії та мінометів обстріляли селище Сартану в Кальміуському районі Маріуполя Донецької області. Троє українських військовослужбовців дістали легку контузію. Зруйновано та пошкоджено будівлі, сільськогосподарську техніку і вісім цивільних автомобілів.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.