Омелян: Російські авіакомпанії зазнали більше збитків від заборони авіасполучення між Україною та РФ

Омелян: У нас жваве зростання ринку
Фото: mtu.gov.ua

За час дії ембарго на авіасполучення з Росією та транзит російських літаків в Україні зросла кількість авіаперевезень, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Через заборону авіасполучення між Україною та РФ російські авіакомпанії зазнали більше збитків, ніж українські, сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян 29 серпня в Києві журналістам, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Російські авіакомпанії зазнали більше збитків, хоча пророкували навпаки. Ми бачимо різке зростання авіаперевезень в Україні за останні два роки, тобто за час дії ембарго на авіасполучення з Росією та на транзит російських літаків", – зазначив він.

Міністр заявив, що аеропорт Бориспіль перетворився на хаб. Якщо раніше багато людей літало до Москви чи інших російських міст, щоб далі вирушити, наприклад, в Азію, то тепер вони подорожують із Києва чи інших міст України, додав Омелян.

"У нас жваве зростання ринку: якщо середнє європейське зростання – від 5% до 10%, а іноді і 3% уважають добрим, то в нас зростання набагато вище, зокрема завдяки внутрішньому пасажиру, транзитному пасажиру, плюс люди почали частіше літати в Україну", – сказав міністр.

Україна та Росія наприкінці жовтня 2015 року офіційно перервали пряме авіасполучення. Умовою для зняття обмежень Україна називала припинення польотів у Крим російських авіакомпаній. Нині дістатися з України до Росії та навпаки літаком можна тільки через стикувальний аеропорт, найчастіше – у Мінську, Ризі, Стамбулі чи Кишиневі.

5 квітня 2017-го "Росавиация" повідомила, що сім російських авіакомпаній у межах реалізації програми субсидування повітряних перевезень будуть літати в окупований Крим 36 маршрутами. Польоти будуть виконувати "Аэрофлот", "Алроса", "Сибирь", "Саратовские авиалинии", Red Wings, "Ижавиа" й "Уральские авиалинии".