Орлуша: Хто здав Донбас? ФСБшники у СБУшній шкурі, яких і сьогодні чимало на найвідповідальніших місцях

Війна на Донбасі почалася навесні 2014 року
Фото: ЕРА

Колишній російський політтехнолог Андрій Орлов, відомий як поет Орлуша, побажав президенту України Володимирові Зеленському позбутися російської агентури в українських спецслужбах.

Донбас "здали" Росії агенти ФСБ у Службі безпеки України. Таку думку російський політтехнолог Андрій Орлов, відомий як поет Орлуша, висловив "Обозревателю" в інтерв'ю, яке було опубліковано 16 листопада.

"Від щирого серця бажаю зараз [президенту України Володимирові] Зеленському остаточно позбутися усієї російської кадебешно-феесбешної спадщини у ваших спецслужбах. Я знаю, що було під час захоплення Донбасу, як доповідали в Київ: мовляв, "у нас усе під контролем". Хто здав Донбас? ФСБшники у СБУшній шкурі, яких і сьогодні чимало на найвідповідальніших місцях. Вони не виконали свою роботу, всіх пропустили – спочатку провокаторів, потім – людей зі зброєю, а потім – і регулярну армію "шахтарів", "відпускників" і "ихтамнетов". Ось таке у підсумку вийшло "все під контролем". Тобто під російським", – сказав Орлуша.

Навесні 2014 року Росія відразу після анексії Криму розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України (ЗСУ) з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

Орлуша говорив, що фінансово допомагає ЗСУ.