Перше повноцінне засідання РНБО буде присвячене війні на Донбасі – Данилюк

За словами Данилюка, засідання з питань війни на Донбасі відбудеться не пізніше ніж за два тижні
Фото: Олександр Данилюк / Facebook

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк не назвав дати найближчого засідання РНБО з питань війни на Донбасі, проте сказав, що воно пройде перед зустріччю, яка відбудеться за два тижні.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк повідомив, що перше повноцінне засідання РНБО буде присвячене проблемам, пов'язаним із війною на Донбасі.

"Перше повноцінне засідання буде присвячене проблемам на сході, війні на сході нашої країни", – сказав він 31 травня в Києві під час брифінгу після засідання РНБО, присвяченого питанням енергетики, "Громадське" вело трансляцію.

Данилюк зазначив, що зустріч, яка відбулася сьогодні в Адміністрації Президента, проходила в новому дорадчому форматі.

Секретар РНБО не назвав дати наради щодо Донбасу. Але сказав, що наступне після цього засідання буде присвячене питанням енергетики і відбудеться за два тижні.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, –  з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.

Президент України Володимир Зеленський, який офіційно вступив на посаду 20 травня, призначив Данилюка секретарем РНБО 28 травня. Сьогодні глава держави затвердив новий склад ради.