Після вбивства Захарченка в окупованому Донецьку зникло 19 людей – представник українського омбудсмена

Захарченка підірвали 31 серпня в ресторані "Сепар"
Фото: ЕРА

В окупованому Донецьку після вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка було затримано приблизно 50 осіб, 10 із них відпустили, сказав представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

В окупованому Донецьку 19 людей зникло безвісти після вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченка. Про це 1 вересня у коментарі "РБК-Україна" повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

"19 безвісти зниклих поки. А також близько 50 затриманих, однак приблизно 10 уже відпустили", – розповів Лисянський.

Він зазначив, що інформацію про зниклих дістає від місцевих жителів.

Приблизно о 17.00 31 серпня в ресторані "Сепар" у центрі Донецька спрацював вибуховий пристрій. Загинув ватажок угруповання "ДНР" Захарченко.

Служба безпеки України підтвердила його смерть. "Ми вважаємо це результатом міжусобних воєн", – сказала речник відомства Олена Гітлянська.

ЗМІ зазначали, що лідер бойовиків прийшов у ресторан на поминки за спочилим 30 серпня російським артистом Йосипом Кобзоном. За даними видання "Коммерсантъ", вибуховий пристрій було закладено в люстру.

Того самого дня бойовики перекрили всі пропускні пункти на кордонах районів, які вони контролюють, із Росією та Україною. 1 вересня вони відновили роботу.

Джерела "Интерфакса" повідомили, що в Донецьку затримали "українських диверсантів", яких підозрюють у замаху на ватажка "ДНР".

Співчуття у зв'язку із загибеллю Захарченка висловив президент РФ Володимир Путін.