Полк "Азов" не отримує американської зброї – заступник глави Нацгвардії

Із 2014 року "Азов" є структурною одиницею Нацгвардії
Фото: ЕРА

Україна виконує домовленості зі США про заборону постачань американської зброї полку "Азов", підрозділ забезпечено вітчизняним озброєнням. Про це повідомив заступник командувача Нацгвардії України Олег Кулик.

Американська зброя не надходить на озброєння полку Національної гвардії України "Азов", як передбачено угодою про постачання. Про це в інтерв'ю агентству "Українські новини" повідомив заступник командувача Нацгвардії Олег Кулик.

"Ми виконуємо домовленості з нашими американськими партнерами. У нас достатньо своєї зброї, щоб повністю забезпечити цей підрозділ. У них є все необхідне для виконання поставлених перед ними завдань: і бронетехніка, і міномети, стрілецька зброя, снайперські комплекси", – сказав Кулик.

Закон про бюджетне фінансування США на 2018 рік містить пункт про заборону надання будь-якої допомоги полку "Азов". Низка конгресменів називала цей підрозділ неонацистським.

Батальйон особливого призначення "Азов" було сформовано у травні 2014 року в Маріуполі. Із листопада того самого року батальйон увійшов до структури Нацгвардії. Пізніше підрозділ розширили до полку.