Полторак: Кількість небойових утрат ЗСУ зменшилася вп'ятеро

Полторак: Проблема небойових утрат існує і в усіх арміях світу, і в нас
Фото: mil.gov.ua

У 2017 році небойові втрати Збройних сил України становили 90 осіб, повідомив міністр оборони Степан Полторак.

У 2017 році кількість небойових утрат Збройних сил України (ЗСУ) зменшилася вп'ятеро порівняно з попередніми роками, сказав міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" і телеканалу "1+1".

"Проблема небойових утрат існує і в усіх арміях світу, і в нас. Якщо порівняти з попередніми роками, то кількість таких утрат зменшилася в п'ять разів", – зазначив він.

Полторак додав, що у 2017 році небойові втрати ЗСУ становили 90 осіб.

"І це прогресивна динаміка. Хоча ще не все зроблено і командирами на місцях, і фахівцями з відбору особового складу", – підкреслив міністр.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

27 жовтня 2017 року військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що з квітня 2014 року понад 10 тис. українських військових загинуло або було поранено не під час бойових дій.

У Генштабі ЗСУ заявляли, що з початку проведення АТО до 28 жовтня 2017 року бойові втрати становили 10 710 військовослужбовців Збройних сил України, із них безповоротні – 2333, санітарні – 8377 (дістали поранення і травми внаслідок бойових дій).