Полторак повідомив, що на базі Яворівського полігону наступного місяця відкриють великий імітаційний центр

За словами Полторака, центр стане одним із найкращих у Європі
Фото: Степан Полторак / Facebook

Площа імітаційного центру, який відкриють найближчим часом на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові Львівської області, становить 3,5 тис. м², заявив міністр оборони України Степан Полторак.

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові Львівської області наступного місяця відкриють великий імітаційний центр, сказав міністр оборони України Степан Полторак 29 липня під час відвідування навчального центру Сил спеціальних операцій Збройних сил України, повідомляє прес-служба Міноборони.

За словами міністра, центр стане одним із найкращих у Європі, його площа становить 3,5 тис. м&³2;. Полторак додав, що США допомогли у його створенні, надавши обладнання на суму $22 млн.

Міністр підкреслив, що в керівництва Збройних сил України "є повне взаєморозуміння з іноземними інструкторами", які допомагають готувати методичну літературу й безпосередньо українських інструкторів.

"Спільна підготовка дає нам хороші шанси на здобуття критеріїв і стандартів, які існують у всіх країнах Альянсу", – заявив Полторак.

У Міноборони України повідомляли, що з 2015 року на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки в Яворові Львівської області з американськими фахівцями пройшли навчання майже 4 тис. військовослужбовців Збройних сил України та 104 інструктори. Зазначали, що з початку 2014 року США передали Україні матеріально-технічної допомоги на $600 млн.