Рада підтримала рішення про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців – Порошенко

Порошенко: 21 тис. грн на фронті – гідна мотивація та оплата праці українського воїна
Фото: president.gov.ua

За словами президента України Петра Порошенка, тепер простий солдат одержуватиме 10 тис. грн, а на фронті – 21 тис. грн.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада підтримала його рішення про підвищення грошового забезпечення військовослужбовців із 1 січня 2019 року. Про це він розповів під час виступу перед студентами Київського національного торговельно-економічного університету, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Порошенко зазначив, що тепер простий солдат одержуватиме 10 тис. грн, а на фронті – 21 тис. грн.

"Це – гідна мотивація та оплата праці українського воїна", – сказав президент.

У бюджеті на 2019 рік на безпеку та оборону України закладено 212 млрд грн. Із них майже 112 млрд грн буде спрямовано на зарплати військовослужбовців і поліцейських, 30,2 млрд грн – на розвиток озброєння і військової техніки, 1,8 млрд грн – на житло для військових.

Начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко в серпні заявив, що через матеріальні проблеми із ЗСУ звільняються кадри.

"Наші дослідження показують, що базовим грошовим забезпеченням для військовослужбовця мають бути 15 тис. грн. У нас зараз 7 тис. грн, ця цифра має зрости щонайменше удвічі", – сказав Муженко.