Порошенко заявив, що на Донбасі у серпні загинуло 18 українських військових

Порошенко: У роботі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі бере участь 13 громадян Норвегії
Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде президент України Петро Порошенко обговорив війну на Донбасі.

Протягом серпня 2018 року в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі загинуло 18 українських військовослужбовців. Про це під час зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сьорейде в Києві повідомив президент України Петро Порошенко. Трансляцію зустрічі вів телеканал "112 Україна".

Порошенко підкреслив, що під час обстрілів бойовиками позицій Збройних сил України в серпні велику кількість українських військових було поранено.

Він подякував Сьорейде за відвідування Маріуполя та лікарні імені Мечникова в Дніпрі, де лікують поранених бійців.

"Це є символом того, що Україна бореться, і тієї великої ціни, яку Україна сплачує за цю боротьбу в протидії російській агресії", – зазначив президент.

Порошенко нагадав, що в роботі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі бере участь 13 громадян Норвегії.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Із 29 серпня у зв'язку з початком навчального року на Донбасі розпочали нове перемир'я, але бойовики його не дотримуються.

Спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що нинішнє літо стало найспокійнішим із початку конфлікту.