Порошенко запросив французьких сенаторів відвідати Донбас

Зустріч Порошенка й Ларше відбулася в Парижі
Фото: president.gov.ua

26 червня президент України Петро Порошенко зустрівся з головою Сенату Франції Жераром Ларше.

26 червня в межах візиту до Франції президент України Петро Порошенко провів зустріч із головою Сенату Франції Жераром Ларше, під час якої запросив французьких сенаторів відвідати Донбас, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначають, що Порошенко й Ларше обговорили перспективи зміцнення міжпарламентського співробітництва. Голова французького Сенату привітав Україну із завершенням ратифікації Угоди про асоціацію та введенням безвізового режиму з Європейським союзом.

"Окрема увага була приділена ситуації на Донбасі. Порошенко поінформував співрозмовника про системні порушення Мінських домовленостей з боку Росії та наголосив на необхідності дотримання санкційного режиму проти Кремля. Голова Сенату висловив підтримку продовженню санкцій проти РФ. Президент України запросив французьких сенаторів відвідати ближчим часом Україну та ознайомитися із ситуацією, що склалася на Донбасі", – ідеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що Порошенко наголосив на неприпустимості несанкціонованих поїздок французьких депутатів місцевого рівня на територію окупованого Донбасу й до Криму. Він також запросив Ларше в Україну.

26 червня Порошенко відвідав Париж, де вперше зустрівся зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. На прес-конференції після зустрічі глава української держави заявив, що "левова частка" переговорів була присвячена ситуації на сході України. Макрон зазначив, що у Франції "налаштовані продовжувати мінський процес" і підтримують ідею продовження переговорів у нормандському форматі.