"Поставили штамп, що він невиїзний". Український бізнесмен заявив, що бойовики не випускають людей призовного віку

Руслан Сан-Маріно: Перевірили за всіма базами, щоб не пригріти сепара – виявився чистим
Фото: Юрий Чех / Facebook

Український бізнесмен і активіст Руслан Сан-Маріно розповів, що водій-переселенець, який працює в нього, не може виїхати з окупованих територій, куди він поїхав провідати батьків.

Український бізнесмен і активіст Руслан Сан-Маріно попередив жителів окупованих районів, які виїхали на підконтрольну Україні територію, щоб ті без крайньої необхідності не відвідували підконтрольних бойовикам районів Донецької та Луганської областей. Про це він написав у Facebook.

"Працював у мене водій. Із тих, кого називають біженцями або переселенцями з тимчасово окупованих територій. Вивіз сім'ю – дружину і двох маленьких дітей двох і п'яти років. Перевірили за всіма базами, щоб не пригріти сепара, – виявився чистим. Ну гаразд, нехай працює і живе, освоюється на новому місці. Але в одній із бананових недореспублік залишилися в нього батьки. До яких він їздив регулярно раз на місяць, до того ж і дітей туди тягав..." – розповів Сан-Маріно.

За словами активіста, він радив працівнику не ризикувати дітьми, однак той пояснював, що дідусі з бабусями сумують за онукам.

"Людина доросла, сама господар свого життя, у позаробочий час він сам собі голова, працював, до речі, добре. І ось поїхав цей баран провідати маму, ну хоч один поїхав цього разу. На в'їзді у "диру" з боку орків йому поставили штамп про те, що він невиїзний із бананової республіки і тепер зобов'язаний поповнити лави гарматного м'яса", – розповів бізнесмен.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.