Прикордонники передали поліції найманця РФ, який воював на Донбасі

Чоловіка затримали під час спроби перетнути кордон 17 червня
Фото: dpsu.gov.ua

За інформацією оперативників, у 2015 році українець брав участь у "злочинних діях підрозділів так званого Козачого союзу війська Донського", розповіли в Державній прикордонній службі України.

Оперативні працівники Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" запобігли спробі перетинути лінію розмежування громадянину України, який брав безпосередню участь у діяльності російської окупаційної адміністрації на Донбасі. Про це 17 червня повідомила пресслужба ДПСУ.

Оперативники встановили, що 2015 року українець брав участь у "злочинних діях підрозділів так званого Козачого союзу війська Донського", зазначили у відомстві.

Для проведення відповідних слідчих дій громадянина передали слідчим управління Нацполіції України в Донецькій області, за цим фактом передано повідомлення про кримінальне правопорушення за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності) Кримінального кодексу України, додали у ДПСУ.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Опівночі 18 квітня 2019 року Україна в односторонньому порядку ввела режим припинення вогню на Донбасі, бойовики порушили його першої ж доби.