Прилєпін повідомив, що летів до Москви одним рейсом із Плотницьким

Сьогодні "Новая газета" написала, що Плотницький покинув територію Луганська
Фото: glava-lnr.su

Ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький вилетів до Москви з аеропорту російського Ростова-на-Дону, розповів російський письменник Захар Прилєпін, який співпрацює з бойовиками "ДНР".

Ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький прилетів до Москви. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" повідомив  російський письменник Захар Прилєпін, який співпрацює з бойовиками "ДНР".

"Ігор Плотницький вилетів до Москви з Ростова на звичайному рейсі. Щойно прилетів. Економ-клас, спокійна людина без охорони. Узагалі сам. Ми зустрілися з ним очима, він нічого не виразив. Стурбованого вигляду не має. Майже умиротворений. Зайшов в автобус разом з усіма, вийшов із автобуса", – написав Прилєпін.

За його словами, в аеропорту Шереметьєво на Плотницького чекали двоє оперативників.

"Ось такий буденний вигляд має історія. Буденний й невигадливий. Із собою маленька сумка через плече і піджак у чохлі. Усе для нового життя", – підсумував Прилєпін.

За даними "Новой газеты", 20 листопада Плотницький відправив у відставку "міністра внутрішніх справ" Ігоря Корнета, однак той відмовився підкорятися цьому наказу.

21 листопада група невідомих у військовій формі без знаків розрізнення захопила центр Луганська, зокрема й адміністративні будівлі. У Луганську відключили телебачення та мобільний зв'язок, також виникли перебої з електрикою.

Сам Плотницький заявив, що керівництво "МВС ЛНР" є нелегітимним, а Корнета усунено.

22 листопада ЗМІ повідомили, що Плотницького заблоковано у підвальних приміщеннях будівлі Луганської ОДА.

Сьогодні "Новая газета" написала, що Плотницький покинув територію Луганська. За даними видання, у кортежі з Плотницьким виїхали керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, "глава телерадіокомпанії ЛНР" Анастасія Шуркаєва і група інших осіб.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк підтвердив, що Плотницький перебуває у Росії. "Російські війська взяли під повний контроль ситуацію в місті", – додав він.