Прокуратура оголосила в розшук "в.о. міністра промисловості та торгівлі ЛНР"

Псевдоміністра повідомили про підозру заочно
Фото: informator.media

"В.о. міністра промисловості та торгівлі ЛНР" загрожує до 15 років ув'язнення, заявили у прокуратурі.

"Виконувача обов'язків міністра промисловості та торгівлі Луганської народної республіки" оголошено в розшук за участь у діяльності терористичної організації. Про це повідомила прокуратура Луганської області.

Прокуратура встановила, що у 2016 році громадянин України дав згоду на посаду так званого виконувача обов'язків міністра.

Зараз він організовує функціонування і діяльність цього "відомства" в різних галузях промисловості, у такий спосіб здійснюючи підривну діяльність проти України на користь "ЛНР".

Оскільки псевдоміністр переховується від органів слідства і суду на непідконтрольній території Луганської області, його оголошено в розшук і розпочато спеціальне досудове (заочне) розслідування.

Кримінальне провадження розслідують за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) КК України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років із конфіскацією майна або без неї.

Згідно з даними на сайті "міністерства промисловості та торгівлі ЛНР", його тимчасово очолює Андрій Череватий. Раніше він працював директором з персоналу ПАТ "Луганськтепловоз".

З лютого по серпень 2017 року посаду "в.о. міністра промисловості і торгівлі ЛНР" займав Ігор Горбатенков. З 2015 року він був "заступником міністра".

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.