Пункт пропуску "Гнутове" на Донбасі відновив пропуск осіб через лінію розмежування, "Мар'їнка" все ще не працює – Держприкордонслужба

У Донецькій області діє чотири КПВВ – "Гнутове", "Новотроїцьке", "Майорське" і "Мар'їнка"
Фото: dpsu.gov.ua

Крім пункту пропуску "Мар'їнка", усі КПВВ на Донбасі вздовж лінії розмежування функціонують у штатному режимі, повідомили в Державній прикордонній службі України. Частину заходів із реконструкції пункту пропуску "Гнутове" завершено.

Контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове" в Донецькій області із 7.00 9 квітня відновив пропуск осіб через лінію розмежування, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

У відомстві зазначають, що частину заходів із реконструкції КПВВ "Гнутове" завершено.

"У КПВВ "Мар'їнка", за рішенням командувача Об'єднаних сил, продовжує діяти режим "червоний" через загрозу для цивільного населення у зв'язку з обстрілами збройними формуваннями РФ дорожнього коридору, пропуск громадян та транспортних засобів у межах цього гуманітарного дорожнього коридору тимчасово призупинено", – ідеться в повідомленні.

Інші КПВВ на лінії розмежування функціонують у штатному режимі.

6 квітня Державна прикордонна служба України повідомила про початок реконструкції КПВВ "Гнутове". У зв'язку із цим пункт припинив роботу до 8 квітня.

КПВВ "Мар'їнка" тимчасово закрито у зв'язку з обстрілом його території бойовиками 5 квітня.

У Луганській області діє пункт пропуску "Станиця Луганська". У Донецькій області чотири КПВВ – "Гнутове", "Новотроїцьке", "Майорське" і "Мар'їнка".

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно Росія не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.