Російські лікарі на камеру заявили, що забирали поранених військових із території України, але їм за це не заплатили

Відео оприлюднено 28 травня
Скріншот: Достояние Отечества Народ / YouTube

У мережі оприлюднили відео, зняте в російському місті Гуково в Ростовській області. Медики міста розповідають, що п'ять років тому їм нібито обіцяли заплатити "бойові" за виїзди в Україну, коли вони вивозили до РФ і надавали першу медичну допомогу пораненим у війні на Донбасі військовим.

Російські лікарі на камеру визнали, що брали участь у бойових діях на сході України. Вони вимагають від влади обіцяні за це виплати. Відео оприлюднено 28 травня на YouTube-каналі "Достояние Отечества Народ".

Відео було знято в російському місті Гуково в Ростовській області. Медики міста влаштували пікет, на якому спочатку вимагали в адміністрації міста надбавок за лікування пацієнтів із коронавірусом.

Потім вони почали розповідати, що претензії у них є і до уряду РФ. П'ять років тому їм нібито обіцяли заплатити за виїзди в Україну і теж не заплатили.

"Окрема розмова щодо України. Із 2014 року нам обіцяли виплатити гроші "бойові". Бойові зникли. "Бойові" – це ми вивозили поранених із території України під бомбардуваннями... "Бойових" не отримали не тільки "швидкі", але й лікарі, які шили їх", – сказав один із лікарів.

"Просто нам потім заборонили про це говорити", – додала ще одна учасниця пікету.

Відео: Достояние Отечества Народ / YouTube

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.