Російські пропагандисти лякають населення окупованого Донбасу і бойовиків "наступом ЗСУ" – розвідка Міноборони

Розвідка Міноборони: Через підконтрольні бойовикам ЗМІ місцевим жителям Донбасу нав'язують переконання в активізації бойових дій із провини Об'єднаних сил
Фото: ЕРА

За даними військової розвідки, людей залякують із метою виправдання застосування до солдатів і сержантів російсько-терористичних військ суворих покарань за недотримання пильності під час тривалого перебування у стані підвищеної бойової готовності.

На тимчасово окупованій частині Донбасу під час занять із бойовиками російські пропагандисти використовують дезінформацію про підготовку до наступу Збройних сил України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідки, це роблять із метою виправдання застосування до солдатів і сержантів російсько-терористичних військ суворих покарань за недотримання пильності під час тривалого перебування у стані підвищеної бойової готовності на передових позиціях.

У військовій розвідці також повідомили, що командування російських окупаційних військ посилює заходи з дезінформації населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, місцевим жителям нав'язують переконання в активізації бойових дій із провини Об'єднаних сил через поширення чуток і публікацію неправдивих та перекручених повідомлень у підконтрольних бойовикам ЗМІ.

30 листопада військова розвідка повідомляла, що на окупованій частині Донбасу бойовиків не відпускають зі служби.

У квітні 2014 року на сході України почався збройний конфлікт. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.