Російсько-окупаційні війська двічі прицільно обстріляли позиції українських військових на Донбасі – Міноборони

Опівночі 18 квітня почало діяти "великоднє" припинення вогню на Донбасі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Від початку доби 19 квітня проросійські бойовики двічі відкривали прицільний вогонь по позиціях українських військовослужбовців біля населених пунктів Павлопіль і Пищевик Донецької області, втрат серед українців немає, поінформував речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Станом на 12.00 19 квітня російсько-окупаційні війська двічі прицільно обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі, повідомив під час брифінгу речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, " вело трансляцію у YouTube.

За його словами, із 1.00 захисники села Пищевик зафіксували кілька розривів мін противника 82-го калібру. Обстріл вели з боку окупованого селища Верхньошироківське, зазначив спікер.

Пізніше, із 3.46 противник вів мінометний обстріл українських позицій біля Павлополя, військові зафіксували розриви мін окупантів 120-го калібру, додав Гуцуляк.

Він повідомив, що втрат серед українських військовослужбовців, згідно з наявною інформацією, від початку доби 19 квітня не було.

У 2014 році, одразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку і російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Востаннє сторони досягли домовленості ввести безстроковий режим тиші з 8 березня. За даними Міністерства оборони України, бойовики порушили перемир'я впродовж першої доби.

Опівночі 18 квітня почало діяти припинення вогню на Донбасі на великодні свята. Україна ввела його в односторонньому порядку.