Сарган повідомила, що ГПУ відмовилася видати Росії члена "Правого сектору"

За словами Сарган, Росія домагається видання члена "Правого сектору"
Фото: ПРАВИЙ СЕКТОР / Facebook

У Росії члена "Правого сектору", якого ГПУ відмовилася екстрадувати з України, хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за участь у війні на Донбасі, повідомила спікер генпрокурора України Лариса Сарган.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) відмовилася видати Росії члена "Правого сектору", якого там хочуть притягнути до кримінальної відповідальності за участь у війні на Донбасі, написала у Facebook спікер генпрокурора України Лариса Сарган.

"Сьогодні заступником генерального прокурора Євгенієм Єніним було прийнято рішення про відмову у видачі до Російської Федерації члена "Правого сектору", який притягується у РФ до кримінальної відповідальності за участь у війні за незалежність України. Як і обіцяв Євгеній Єнін, жоден справжній доброволець ніколи не буде відданий до лап агресора", – зазначила вона, не вказавши імені цього добровольця.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

"Правий сектор" з'явився за часів Євромайдану. У липні 2014 року було створено Добровольчий  український корпус "Правий сектор", який бере участь у війні на Донбасі.