Савченко заявила, що ватажок бойовиків "ДНР" Захарченко "був гідним життя"

Захарченко загинув 31 серпня 2018 року
Фото: ЕРА

За словами позафракційної нардепки Надії Савченко, ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко належав до людей, які розуміли, що конфлікт на Донбасі треба закінчувати.

Позафракційна нардепка Надія Савченко висловила жаль, що ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка вбили. Про це вона сказала 19 липня в інтерв'ю interviewer.today.

Її запитали, що вона відчула, дізнавшись про загибель Захарченка.

"Усі люди смертні. Я бачила смерті багатьох людей. Єдине, що можу сказати: для України було б краще, якби він був живим, як не дивно. Люди, які починали, – у них більше розуміння було, навіщо це було, вони це більше відчули і розуміли, що це треба закінчувати. Думаю, що людину, у принципі, як людину, завжди шкода. Шкода, що смерті трапляються, що люди не проживають свого життя у мирі, спокійно, у сім′ї, не розвивають країну, а знищують її. Але я вважаю, що, напевно, він був гідним життя", – відповіла Савченко.

Вона вважає, що Захарченко вбили з дозволу ФСБ.

"Працювати було кому і без СБУ", – заявила Савченко.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.

Захарченко загинув 31 серпня 2018 року. У ресторані "Сепар" у центрі Донецька спрацював вибуховий пристрій. За даними видання "Комерсант", вибуховий пристрій було закладено в люстру.

У "ДНР" заявили, що організацією вбивства Захарченка займалися Сили спецоперацій Збройних сил України.

У СБУ припустили, що Захарченка вбили через внутрішні кримінальні розбірки або ліквідували спецслужби РФ.