СБУ скерувала до суду справу проти підозрюваного в держзраді житомирського блогера

Муравицький перебуває під арештом із 2 серпня
Фото: ssu.gov.ua

Блогера-журналіста Василя Муравицького підозрюють у державній зраді і посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Слідчі управління Служби безпеки України в Житомирській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні проти місцевого блогера-журналіста Василя Муравицького, який поширював антиукраїнські матеріали. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"25 вересня 2017 року обвинувальний акт затверджено прокуратурою Житомирської області та скеровано до суду для розгляду по суті", – ідеться в повідомленні.

Блогера обвинувачують за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності) і ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, у своїх матеріалах обвинувачений обґрунтовував законність зміни меж території та державного кордону України, справедливість анексії Криму Росією, створення терористичних псевдодержутворень на сході України, поширював інформацію про збір коштів і матзабезпечення бойовиків.

Співробітники спецслужби затримали блогера на початку серпня, зараз його тримають під вартою без права внесення застави.

26 серпня Комітет захисту журналістів (КЗЖ), що у Нью-Йорку, закликав негайно відпустити Муравицького.