СБУ затримала організатора схеми фінансування бойовиків "ДНР", який в'їхав на підконтрольну Україні територію

СБУ затримала організатора протиправної оборудки, коли він прибув на підконтрольну українській владі територію
Фото: Служба безпеки України / Facebook (архів)

Оперативники спецслужби встановили, що кілька українських громадян за погодженням із представниками терористів зареєструвало на тимчасово окупованих територіях комерційні структури, повідомили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки України локалізували механізм фінансування незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, повідомила 15 липня пресслужба СБУ у Facebook.

За даними спецслужби, кілька українських громадян за погодженням із представниками бойовиків зареєструвало на тимчасово окупованих територіях комерційні структури для надання послуг підприємствам, підконтрольним бойовикам "ЛДНР".

"Сприяння надавалося, у тому числі, воєнізованому формуванню "МНС ДНР", зокрема здійснювався ремонт, технічне обслуговування машин та монтаж обладнання. При цьому зареєстровані приватні підприємства систематично сплачували "податки" до псевдобюджетів терористичних організацій", – повідомили у СБУ.

Правоохоронці затримали організатора незаконної схеми, який постійно проживав на тимчасово окупованих територіях, коли він прибув на підконтрольну українській владі територію. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.

У зоні конфлікту періодично оголошують перемир'я. Останнє, у квітні, Україна запровадила в односторонньому порядку, бойовики порушили його першої доби. Погодити нове, "хлібне", перемир'я сторонам поки не вдалося.