Сенцов припинив голодування – Федеральна служба виконання покарань РФ

Сенцов голодував із 14 травня
Фото: ЕРА

Дієтологи Москви розробили для українського режисера, політв'язня Олега Сенцова спеціальну дієту для виходу з голодування, заявив заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко.

Український режисер, політв'язень Олег Сенцов припинив голодування, якого дотримувався із середини травня, заявив 5 жовтня "Интерфаксу" заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко.

За його словами, Сенцов "припинив голодування", до того ж "найкращі дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення з голодування".

На сайті ФСВП Росії 5 жовтня повідомляють, що "засуждений Олег Сенцов письмово погодився на вживання їжі, у зв'язку з чим проведено консультацію із найкращими московськими дієтологами щодо створення для него найоптимальнішого меню".

"Меню містить увесь необхідний раціон продуктів, який дасть змогу Олегу Сенцову без ускладнень вийти зі стану тривалої відмови від повноцінного харчування", – ідеться в повідомленні.

Сенцова засудили у РФ до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року. Російський суд визнав його винним у створенні в Криму терористичного угруповання і керівництві ним, спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні вогнепальної зброї та боєприпасів, двох терористичних актах та підготуванні ще одного теракту. Сенцов своєї провини не визнав.

14 травня 2018 року режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв'язнів. Себе до цього списку він не заніс.

11 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що у режисера погіршився стан здоров'я. За її інформацією, мозку і серцю Сенцова не вистачає кисню, у нього гіпоксія.

Адвокат політв'язня Дмитро Дінзе заявив 1 жовтня у коментарі телеканалу "Настоящее время", що у Сенцова серцева недостатність, ревматизм ноги, проблеми з печінкою і нирками.